USO: Kreću kvalifikacije

Noćas je obavljen žreb kvalifikacija za poslednji GS turnir sezone, a već od danas kreću mečevi. Srbija će imati svoje predstavnike u ženskoj a bez predstavnika je u muškoj konkurenciji.

Dva igrača su imala pravo po plasmanu da igraju u ovogodišnjim kvalifikacijama ali su obojica odustala od učešća. Dušan Lajović je odavno rešio da mu je bolje i verovatno jeftinije da ostane i igra čelindžere u Evropi, dok je sa Krajinovićem drugačija situacija. On je bio na listi, ali je otkazao, pošto se verovatno još nije dovoljno oporavio od povrede zbog koje, uostalom, ne igra još od kvalifikacija za Vimbldon.

Kod teniserki, Aleksandra Krunić će prva na teren. Ona svoj meč prvog kola igra kao treći na terenu br. 12, a protivnica će joj biti Holanđanka Hogenkamp. Holanđanku bi Aleksandra mogla da prođe, ali do glavnog žreba će teško. U drugom kolu ide na prvog nosioca, Magdalenu Ribarikovu, a onda verovatno na Karinn Knap.

Vesna Dolonc, sa druge strane, ima nešto lakši posao. Posle Gruzijke Čaknašvili, verovatno odlučujući meč za plasman u glavni žreb igrala bi u drugom kolu protiv Lesli Tsurenko iz Ukrajine. U slučaju pobede, sledila bi verovatno lakša prepreka, Bek iz Nemačke ili Irina Pavlović iz Francuske. Svoj meč prvog kola Vesna će igrati kao 4. na terenu br. 16.

Glavni žreb startuje od ponedeljka a biće poznat u četvrtak 23. avgusta.