USO: Krajinović i Krunić u glavnom žrebu

Filip Krajinović 2014Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u glavni žreb poslednjeg gren slema sezone, US Opena. Filip je u poseldnjem kolu kvalifikacija savladao Huana Ignasija Londera iz Argentine sa 2-0, po setovima 7-5, 6-2, posle jednog sata i 23 minuta igre.

Filipu Krajinoviću je ovo prvi put da se plasirao u glavni žreb US Opena, a drugi put da je to učinio na nekom gren slemu. Prethodno mu je to uspelo na Rolan Garosu 2012. godine, kada je eliminisan već u prvoj rundi. Naš teniser će za rivala imati Amerikanca Tima Smičeka. On je 92. na svetu, prošle godine je stigao do 3. kola US Opena i to mu je najveći uspeh u karijeri. Dva puta su do sada igrali jedan protiv drugog, a oba puta je slavio Amerikanac.

 

Aleksandra Krunić, US OPEN 2013Aleksandra Krunić uspela je da se plasira u glavni žreb US Opena i tako se pridruži Jeleni Janković, Ani Ivanović i Bojani Jovanovski. Srpkinja je u trećoj, odlučujućoj rundi kvalifikacija slavila protiv Katerine Sinjakove iz Češke sa 2-1, po setovima 7-5, 0-6, 6-0, posle jednog sata i 59 minuta igre. Aleksandri Krunić je ovo drugi put da se plasirala u glavni žreb na nekom gren slemu, a prethodni put to je učinila isto na US Openu, i to prošle godine.

 Aleksandra će igrati protiv Katažine Piter, Poljakinje koja je tek 111. na WTA listi. Njih dve do sada nisu igrale jedna protiv druge. Poljakinja je dve godine starija, ali ovo joj je prvo učešće na US Openu. Na ostalim gren slemovima je učestvovala, ali nikad nije prošla prvo kolo.