USO-juniori: Povreda jača od Olge, pobeda Miomira

Na startu juniorskog US Opena, Srbija je imala dva predstavnika – Miomira Kecmanovića u muškoj i Olgu Danilović ženskoj konkurenciji.
Nakon sporijeg starta, Miomir je uspeo da preokrene meč u svoju korist, dok je Olga nakon dobrog početka, zbog povrede koju je zadobila na turniru u Kanadi prošle nedelje, bila prinuđena da preda meč prvog kola.

miomir kecmanovic uso 2016

Miomir je postavljen za 5. nosioca turnir a na  startu je igrao protiv Horie Torua iz Japana. Nakon što je izgubio prvi set, naredna dva je osvojio bez većih problema. Konačan rezultat bio je 6-7(4) 6-3 6-4 za srpskog tenisera, koji je tako došao do treće pobede nad Japancem u isto toliko duela. Naredni protivnik Miomiru biće Brendon Holt iy Amerike.

Miomir nastupa i u konkurenciji parova. Zajedno sa Aleksejom Popirinom iz Australije postavljen je za 4. nosioca.

olga-danilovic-uso-2016
Nastup Olge bio je doveden u pitanje još pre par dana kada se povredila na putu ka finalu turnira u Kanadi, koje je zbog povrede i pord osvojenog prvog seta predala.
Slično se desilo i u prvoj rundi US Opena, gde je bila postavljena za 11. nositeljku. Srpska teniserka je igrala protiv Paule Arias Manhon iz Španije, svoje dubl partnerke sa kojom je osvojila Rolan Garos. Osvojila je prvi set 6-3, zatim imala meč loptu na 5-4, ali nije uspela da zatvori meč, te je drugi set otišao u taj brejk. U njemu je bila bolja Španjolka, a Olga je po završetku seta predala meč.
Danilovićeva se takoše povukla i u konkurenciji parova pre početka turnira, a u izjavi za b92 objašnjava kako se povredila u Kanadi:

003.jpg“Trčala sam, poskočila i nabila sam nogu, a bol se sa leđa prabacio u kuk. Kajem se, ali kajala bih se da sam se povukla i tamo. Možda sam dvaput u životu predala, ali sada nisam mogla da izdržim. Još na 2:2 u prvom setu pokazala sam mami da me boli. Počela sam dobro, ako uopšte može tako da se kaže – servirala sam asove sa zemlje i ritern me je služio, a videlo se da je ona nervozna, pa je i grešila ono što inače ne greši“, kaže Olga i dodaje:
“Imala sam i meč loptu, ali meni su oči već početkom drugog seta bile pune suza od bola, počelo je da mi se vrti u glavi. Jedan gem sam pokušala da odigram maksimalno, taj bol nije bio normalan“.