USO i bez Šarapove!

Maria+Sharapova+WTA+Championships+Istanbul+b_ZtjtRtuuelNakon povlačenja  Žila Simona i Žoa Vilfrida Conge, i Marija Šarapova prinuđena je da preskoči turnir u Njujorku zbog povrede desnog ramena.

Nedavno je raskinula kratkotrajnu saradnju sa Džimijem Konorsom, a u Njujorku je trebalo da je trenira otac Jurij.

Marija je u teniskom svetu poznata kao veliki borac. Ako se povukla, sigurno se radi o ozbiljnom problemu,  rekao je izvršni direktor USTA Gordon Smit.

Poslednji put kada je propustila US Open (2008) odsustvovala je sa terena 10 meseci zbog operacije desnog ramena. Jedini trijumf Ruskinje u Njujoru  dogodio se sada već davne 2006. godine, a od tada  najbolji uspeh biuo joj je prošlogodišnje polufinale.

Od kada je ispala u drugom kolu Vimbldona ruska teniserka je odigrala samo jedan meč zbog povrede kuka i doživela poraz  od Sloan Stivens u drugom kolu Sinsinatija.

Odustajanje Šarapove pomeriće raspored nositeljki u žrebu, s obzirom da je Ruskinja bila treći nosilac. Njenu poziciju uzeće Agnješka Radvanjska, a najzadovoljnije će biti Sara Erani koja će se naći među prve četiri,  Anželik Kerber koja će postati 8. nosilac  i Sabine Lisicki koja će  napredovati na 16. mesto. One su pomeranjem za po jednom mesto prešle u sledeću grupu, pa po jednu rundu duže neće moći da se sretnu sa Serenom ili Viktorijom. Isto važi i za Anastasiju Pavljučenkovu, koja dobija status 32. nosioca.

Jelena i Ana se sele takođe za po jedno mesto, na 9., odnosno 13. mesto, tik za jedno mesto od naredne grupe nositeljlki.