USO, dan 9: Kiša

Malo je igrano, malo završeno a za to su takmičari morali i po tri puta na teren. Neke pobednike smo ipak dobili, jer su Viktorija Azarenka i David Ferer uspeli da završe svoje mečeve.

Azarenka je počela furiozno i verovatno zahvaljujući tome na kraju i dobila meč iako se treći set rešavao u taj brejku. Vika je imala dva brejka prednosti i 4-1, kada je prekinut meč. U nastavku je lako dobila set, a tek onda je krenula prava borba. Bio je to verovatno najbolji meč ženskog dela turnira, videli smo borbu koja povremeno podsećala na muški tenis, valjda da pokažu Janku da nije u pravu kada kritikuje organizatore zbog izjednačenih nagrada.

Iako je imala 4-2 u trećem setu, morao je da se igra taj brejk. Iako je u njemo vodila sa 4-0, morala je da strepi za rezultat na 5-5, ali je od tada došla do dva uzastopna poena, po 7. put savladala Stosur i tako je onemogućila da odbrani trofej. Plasman u polufinale je ujedno i najbolji za beloruskinju na US openu, a za finale, moraće da pobedi Bartoli ili Šarapovu. Taj meč je prekinut,  pa tako možda sprečena katastrofa za Mariju koja je u tom trenutku gubila sa 4-0.

Drugi srećnik, koji će današnje mečeve gledati iz fotelje umesto da ponovo izlazi na teen je david Ferer, koji je tri puta morao na teren sa Rišarom Gaskeom, ali je i posao završio u tri seta, 7-5 7-6 6-4. Inače organizatori su pokušali pomeranjem mečeva, da učine šta je u njihovoj moći pa je tako Novak prebačen na Armstrong stadion, ali je uspeo da odigra i dobije samo dva gema. Janko je bio nešto bolje sreće, jer će u današnji nastavak meča protiv Kolšrajbera, ući sa gotovo dobijenim setom, 5-2 i 40-40 na servis Kolšrajbera.

Od tenisera svoj meč su počeli još Rodik i Del Potro, ali su stigli samo do taj brejka prvog seta. Danas će prvi na teren Janko. On na Grendstendu čeka da se završi dubl meč, koji je već stigao do sredine drugog seta, pa će na teren najverovatnije u 18:30h. Novak takođe igra kao drugi, tamo gde je i počeo, na Luis Armstrongu, ali će morati da sačeka žensko četvrtfinale, Vinci – Erani. Novak je u sličnoj situaciji kao i njegov eventualni protivnik u četvrtfinalu, jer će Rodik i Delpo danas na teren, dok bi za Janka bilo dobro da što brže završi posao, jer bi ga sutra, ako sve bude prema predviđenom rasporedu, čekao oran i odmoran David Ferer.