USO: Branilac titule ostao u igri

Marin Čilić plasirao se u polufinale ovogodišnjeg US-opena nakon velike borbe i četvoročasovnog duela sa Žo-Vilfrid Congom. Hrvat i Francuz odigrali su spektakularan meč, a nakon velike borbe slavio je Čilić sa 3-2, po setovima 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3), 6-4.

Branilac trofeja je odlično počeo meč i u prva dva seta nije dozvolio brejk igraču koji do sada isto to nije dozvoljavao svojim protivnicima. Međutim, Francuz je pokleklao pred prošlogodišnjim šampionom i dozvolio je Marinu prvo brejk u uvodnom setu, a onda još jedan u drugom, te je nakon sat i po tenisa Hrvat vodio sa 2-0 u setovima.Cilic of Croatia celebrates after defeating Tsonga of France in five sets during their quarterfinals match at the U.S. Open Championships tennis tournament in New YorkConga se u trećem delu probudio, iksoristio je svoju brejk priliku i smanjio na 1-2, a onda u izuzetno dramatičnom četvrtom setu sapasavao čak tri meč lopte, a onda u taj-brejku poravano rezultat na 2-2 i meč odveo u oslučujući set. Peti set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Marin Čilić iskoristio prilike za brejk, potom nastavio dobro da servira i na kraju zasluženo pobedio.

U taj brejku sam bio malo pogođen propuštenim prilikama, bio sam razočaran. Onda sam se pitao da li ću u petom da promenim nešto ili ću da se držim iste taktike? Rešio sam da ostanem mentalno čvrst. Razmišljao sam o trećem i četvrtom setu, nisam igrao loše, ali Žo je bio neverovatan u važnim poenima, pogotovo na meč loptama. Nisam ja igrao loše u tim trenucima, mada sam možda mogao da donesem neke drugačije odluke. Ostao sam pri svom planu, dan je bio veoma topao, bilo je mnogo emocija i bilo je iscrpljujuće. Jesam bio umoran u petom setu, ali uspeo sam da izguram”, prokomentarisao je Marin svoj meč četvrtfinala.