USO, 8.dan (ATP): Mari u tri seta bolji od Conge, poraz Raonića

Derbi osmog dana USO između Endi Marija i Žoa-Vilfrida Conge pripao je Britancu rezultatom 7-5, 7-5, 6-4 i protiv Novaka Đokovića tražiće šansu za prolaz u polufinale. Drugi četvrtfinalni par gornjeg dela žreba čine Stan Vavrinka i Kei Nišikori.

endiBritanac je pružio svoju najbolju partiju na turniru. Meč je okončao sa 45 vinera i 18 neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Conga je imao 32 direktna poena i 43 greške. Đoković i Mari sastaće se u reprizi finala iz 2012. godine, a tada je uspešniji bio Mari. Ukupno su igrali 20 puta, a srpski teniser vodi sa 12-8 u pobedama. Britanac je pravio brejkove u ključnim momentima, kada je Conga servirao za ospstanak u setu.

Stan Vavrinka ponovo igra svoj najobilji tenis nakon dužeg vremena. On je sa 7-5, 4-6, 7-6, 6-2 savladao španskog veterana Tomija Robreda i da bi odbranio prošlogodišnje polufinale moraće da pobedi Keija Nišikorija. Japanac je u poslednjem meču dana u pet setova porazio Miloša Raonića, iako je gubio sa 2-1 u setovima. Vavrinka i Nišikori sastajali su se samo dva puta i Švajcarac vodi sa 2-0 u pobedama.