USO, 7.dan (WTA): Poznate prve četvrtfinalistkinje

Sara Erani, Karolina Vožnjacki, Belinda Benčić i Šuaj Peng prve su izborile mesto među najboljih osam na turniru. Zanimljivo je reći da nijedna tensierka trenutno nije u najboljih 10, a najveću šansu da se plasira u finale ima Karolina Vožnjacki koja je igrala finale na USO 2009. godine.

pengSara Erani je sa 6-3, 2-6, 6-0 savladala kvalifikantkinju Mirjanu Lučić-Baroni u meču koji je obilovao vinerima i greškama Hrvatice. Erani je manje grešila, pa je napravila samo 8 grešeka, dok je Hrvatica došla do broja 67. Sličan scenario viđen je i u meču Šarapova – Vožnjacki. Ruskinja je bila ta koja je odlučivala o meču, ali na njenu žalost ovoga puta napravila je previše grešaka. Dankinja je slavila sa 6-4, 2-6, 6-2.

Šuaj Peng ponovo igra odlična tenis i podseća na stare dana kada je bila u najboljih 20 na svetu. Sa 6-3, 6-4 za 73 minta igre pala je Čehinja Lucija Šafaržova, a meč su odlučila svega dva brejka, a oba je napravila Kineskinja. Peng će imati lepu priliku da se prvi put domogne polufinala na USO, jer će u četvrtfinalu igrati sa Belindom Benčić koja je izbacila Jelenu Janković u dva seta.