USO, 6.dan (ATP): Kolšrajber na Novaka u 4. kolu

U mškoj konkurenciji jedino iznenađenje šestog dana napravio je Nemac Filip Kolšrajber eliminisavši 13. nosioca, Džona Iznera iz SAD sa 7-6, 4-6, 7-6, 7-6 i u osmini finala igraće sa Novakom Đokovićem koji je izbacio još jednog Amerikanca, Sema Kverija, u tri lagana seta.

Philipp KohlschreiberKei Nišikoi prepustio je samo 9 gemova Leonardu Majeru, a bilo je 6-4, 6-2,6-3 i njegov naredni protivnik biće Miloš Raonić koji je imao dosta probelma sa Burgosom, ali je na kraju pobedio u tri taj-brejka. Biće to njihov četvrti međusobni duel, a Japanac vodi sa 2-1, s tim da je Kanađanin pobedio u poslednjem meču igranom ove sezone.

Britanac Endi Mari morao je da igra četiti seta portiv odličnog Rusa Andreja Kuznjecova (6-1, 7-5, 4-6, 6-2). Deveti nosilac Žo-Vilfrid Conga rutinski je savladao Pabla Karenju Bustu sa 6-4, 6-4, 6-4 i u 4. kolu igraće portiv Marija. Britanac vodi sa 9-3 u pobedama, ali je poslednji meč pripao Francuzu na Mastersu u Torontu.

Stan Vavrinka nije ni morao da izlazi na teren, jer mu je Blaž Kvačič predao meč bez borbe. Švajcarca u sledećem kolu čeka veoma težak protivnik – Tomi Robredo. Španac nastavlja sa odličnom igrom, pa je sinoć  u četiti seta eliminisao Nika Kiriosa sa 3-6, 6-3, 7-6, 6-3. Biće to ozbiljan zadatak za 4. tensiera sveta, jer Robredo vodi sa 6-2 u pobedama, ali ono što može da ohrabri Vavrinku jeste da je dobio poslednji meč igran na Australijan Openu ove godine.