USO, 4.dan (WTA): Ispalo nekoliko nositeljki

Četvrti dan na US-openu u ženskoj konkurenciji nije protekao mirno, pa je nekoliko nositeljki moralo već u 2. kolu da spakuje kofere. Poraz su doživele Ana Ivanović od Karorine Pliškove, Anastasija Pavljučenkova od Amerikanke Nikol Gibs, Samanta Stosur od Kaje Kanepi, kao i Medison Kiz od Aleksandre Krunić.

gibsVeoma ubedljive pobede ostvarile su Serena Vilijams i Jekaterina Makarova. Prva tensierka sveta je Vanji King prepustila samo jedan gem, dok je Ruskinja sa 6-1, 6-2 izbacila Polonu Hercog. Petra Kvitova nije imala problema sa svojom zemljakinjom, imenjakinjom Cetkovskom. Šampionka Vimbldona slavila je sa 6-4, 6-2 i u narednom kolu igraće sa Aleksandrom Krunić koja je šokirala Medison Kiz.

Nakon što se mučila u 1. kolu, Viktorija Azarenka je sa 6-3, 6-2 bila bolja od Kristine Mekhejl, dok je Varvara Lepčenko prepustila samo četiri gema Moni Bartel. Bajka Ketrin Sisi Bejlis na US openu završena je porazom u drugom kolu od Zarine Dijas, rezultatom 6-3, 0-6, 6-2. 

Finalistkinja Vimbldona Eženi Bušar jedva je pobedila Soranu Kirsteu, a bilo je 6-2, 6-7, 6-4 za Kanađanku, dok je Karla Suarez Navaro u dva seta izbacila Koko Vandevege. Anastasija Pavljučenkova uspela je da spasi jednu meč loptu u drugom setu protiv  Nikol Gibs i da dobije taj set u taj-brejku, ali je mlada Amerikanka ipak dobila odlučujući set i poslala kući bivšu juniorsku šampionku USO.