USO, 4.dan (ATP): Preokret Robreda, ispao Verdasko

Za razliku od ženske konkurencije, kod tensiera nije bilo puno izenenađenja pa su takmičenje napustila samo samo dva nosioca. Fernando Verdasko vodio je sa 2-1 u setovima, ali je bivši juniorski šampion WB, Andrej Kuznjecov slavio u pet setova.

Dan je počeo predajama Pabla Anduhara i Mikaela Ljodre, pa se Kei Nišikori i Filip Kolšrajber nisu puno zadržali na terenu. Sem Kveri, naredni rival Novaka, bio je bolji od Giljerma Garsije Lopeza (26. nosilac) sa 6-3, 6-4, 6-4. Pablo Karenjo Busta iznenadio je Benou Pera i  prvi put poršao u 3. kolo US-opena, dok Džon Izner nije imao probelam portiv Nemca Štrufa.

kuynetsovViktor Estrelja Burgos nastavio je svoj san na US openu, a prekinuo Borne Ćorića rezultatom 7-6, 4-6, 6-4, 6-2.  Nik Kirios je napravio malo iznenađenje pobedom nad Andreasom Sepijem, dok je veliko iznenađenje  napravio Andrej Kuznjecov, koji je u pet setova izbacio Fernanda Verdaska i za osminu finala boriće se sa Endijem Marijem koje je u tri seta izbacio Bahingera.

Žo-Vilfrid Conga rutinski je savladao Nedovjesvova (KAZ), dok je preokret dana napravio Tomi Robredo. Italijan Simone Boleli imao je 2-0 u setovima portiv iskusnog Španca, ali je Robredo još jednom dokazao zašto se i u ovim godinama nalazi u samom vrhu tenisa. Dobio je naredna tri seta i poršao dalje gde će se sastati sa Australijancem Kiriosom.