USO, 3.dan (ATP): Maratoni i predaje

Treći dan na US-openu u muškoj konkurenciji protekao je dosta mirno, bez većih iznenađenja, ali je viđeno dosta maratonskih mečeva, kao i predaja. Ivan Dodig predao je Felisijanu Lopezu, Markus Bagdatis Marinu Čiliću, a Stiv Džonson nije mogao da završi meč portiv Japanca Ita.

stanProšlogodišnji polufinalista Stan Vavrinka imao je težak meč portiv Tomaza Belučija (6-3, 6-4, 3-6, 7-6). Stan Vavrinka je slomio otpor Belučija tek posle dva sata i 40 minuta igre, pa je zakazao duel sa Kavčićem, koji je u tri seta bio bolji od Žeremija Šardija. Na turniru je dobar start imao Grigor Dimitrov, pobedom nad Rajanom Harisonom i u 2. kolu sastaće se sa Dudijem Selom koje je izbacio Berloka.

Dominik Tim je debitovao na turniru pobedom nad Lukašom Lackom za sat i 26 minuta igre, za duel sa ekscentričnim Ernestsom Gulbisom, kome De Šeper nije bio velika prepreka na putu do drugog kola. Soza je do ove runde došao posle pet setova i tri i po sata okršaja sa Dančevićem, pa će se za treće kolo boriti protiv Davida Gofana. U belgijskom okršaju Gofan je bio bolji od Desina sa 6-1, 6-3, 6-3.

Kevin Anderson morao je da igra pet setova protiv Pabla Kuevasa, a pobednika je odlučio taj-brejk petog seta. Tomaš Berdih je u tri seta izbacio šampiona USO iz 2001, Lejtona Hjuita. U ruskom okršaju Aleksandar Kudrjavcev je posle pet setova savladao Jevgenija Donskoja, dok je Ilja Marčenko izbacio Marka Kjudinelija.