USO, 12.dan: Karolina i Serena za titulu

Dankinja Karolina Vožnjacki (10) i Amerikanka Serena Vilijams (1) boriće se u nedelju za titulu na USO u ženskoj konkurenciji. Kineskinja Šuaj Peng je Karolini predala meč posle prednosti Dankinje od 7-6, 4-3 zbog jakih bolova u predelu celog tela izgleda posledica sunčanog udara, dok je Serena sa 6-1, 6-3 savladala Jekaterinu Makarovu.

Velika neizvesnost viđena je u prvom polufinalu. Peng je imala 6-5 i servis  za set, ali je to propustila, a onda je izgubila i taj-brejk sa 7-1. U drugom setu Kineskinja je povela sa 2-0, ali je Dankinja  potom izjednačila na 2-2, a onda napravila novi brejk za 4-2. Tada su usledili zdravstveni problemi za Kineskinju koju su na kraju u kolicima izneli sa stadiona.

serena i karolinaMakarova je ceo turnir odigrala izvanredno Nije izgubila ni set do ovog meča, pa se očekivalo da će pružiti veći otpor najboljoj teniserki sveta. Međutim, očigledno je trema učinila svoje, pa je Ruskinja tek kada je praktično sve bilo gotovo zaigrala kako ume. Serena je lako povela sa 6-1 i 5-1, a onda je Makarova dobila dva vezana gema. Više ipak nije mogla, pa je Serena prošla u treće uzastopno finale USO.

Karolina je izborila svoje drugo (prvo je igrala takođe na USO 2009), a Serena 22. Gren Slem finale. Amerikanka je dvostruki branilac titule, a protiv Dankinje vodi sa 8-1 u pobedama.

Danas su na terenima u Njujorku na programu muška polufinala i žensko finale dublova, dok se finale muških dublova, kao i žensko finale singla igra u nedelju.