US Open: Laslo Đere prvi put u drugom kolu Grend slema

Srpski teniser prvi put u karijeri slavio je u prvom kolu jednog Grend slem turnira.

Laslo Đere uspeo je da prođe u drugu rundu US Opena nakon što mu je u četvrtom setu Leonardo Majer iz Argentine predao meč zbog povrede. Meč je trajao 2 sata i 36 minuta, a zavšen je pri rezultatu 2-1 ( 6-4 6-4 4-6 2-1) za srpskog tenisera. 

Srpski teniser je dobio prva dva seta, a u oba seta je napravio po jedan brejk. U prvom setu pri rezultatu 4-4 je uspeo da oduzme servis Majeru i nakon toga potvrdio brejk i završio set rezultatom 6-4. Drugi set je dobio istim rezultatom, ali je ovoga puta napravio rani brejk i do kraja seta držao svoj servis.

Početak trećeg seta bio je pun oscilacija, pa smo na obe strane videli puno oduzetih servisa. Na kraju je Leonardo uspeo da smanji zaostatak u setovima na 1-2 nakon što je treći dobio sa 6-4. Četvrti set je počeo identično kao i treći, prepun brejkova, a srpski teniser je dva puta uspeo da oduzme servis protivniku, pre nego što je on pri rezultatu 2-1 u četvrtom setu predao meč.Laslo je trenutno 89. na ATP listi, a pobedio je Argentinca, koji je trenutno 43. na ATP listi.

Dvadesettrogodišnji srpski teniser će u drugom kolu US Opena igrati protiv iskusnog Francuza, Rišara Gaskea koji je postavljen za 26. nosioca na turniru.