US open je počeo s kišom

Tek nekoliko mečeva, koji su počeli od 17h je završeno, dok je većina prekinuta posle nešto više od sat vremena. To je nekako postalo pravilo kada je turnir u Njujorku u pitanju, jer već nekoliko godina kiša muči ovaj turnir, kako u ranoj fazi, tako i u završnici, pa se finala igraju ponedeljkom.

Srećnici koji su uspeli da završe svoje mečeve pre kiše, su u stvari srećnice, jer se mečevi igraju u dva seta, a među njima je i prošlogodišnja pobednica Samanta Stosur, koja je dozvolila Petri Martić, da uzme samo dva gema. Tatšvili je lako savladala Gekon-Fore, Delakva Tsurenko, dok je malo iznenađenje napravila Hradecka, pobedom nad 27. nosiocem Gariges iz Španije.

Na ostalim terenima, na velikim mukama je Gerges, jer ima set zaostatka pre prekida, dok je  Hempton uspela da dođe do taj brejka u drugom setu protiv Bartoli, prvi je izgubila.

Inače, kiša je predviđena za danas i sutra, više danas nego sutra i moguće je nešto lepšeg vremena u popodnevnim i večernjim časovima. Danas na terenima neće biti srpskih predstavnika, koji bi trebalo, ako vreme to dozvoli, sutra da započnu svoj nastup na ovogodišnjem USO.