Umor i Lučić-Baroni ostavili Jovanu bez drugog kola Katovica

Jovana Jakšić nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Katovicama jer je poražana od hrvatske teniserke Mirjane Lučić-Baroni u dva seta (6-3, 6-4).

Jovana-Katovice

Odmah na samom početku se videlo da Jovana nije ušla u meč ni fizički, ni psihički spremna, te je iskusna Hrvatica to iskoristila i uz dva brejka prednosti povela sa 5-0. Međutim, tada Jovana vezuje tri gema i smanjuje na 5-3 uz nekoliko spašenih set lopti. Kada je imala priliku da se poptuno vrati u set nije iskoristila 3 brejk lopte, što je protivnica kaznila i osvojila prvi set.

Sličan scenario dogodio se i u drugom setu. Hrvatica je napravila brejk već na startu druge deonice i uz nekoliko propuštenih Jovaninih brejk šansi povela sa 3-1. Jovana jednsotavno nije mogla da pronađe svoju igru i uz dosta grešaka omugućila je Lučić-Baroni da povede sa 5-1. Po šablonu iz prvog seta Jovana je vratila jedan brejk i došla na svega gem zaostatka, ali i pored dve spašene meč lopte nije mogla ništa više učiniti i Hrvatica je trijumfovala u dva seta.