Ubedljiva pobeda Novaka i poraz Jelene

14054621825223e75cc83dc608840107_size3Najveći stadion na svetu je u udarnom terminu ugostio dva najbolja srpska predstavnika u svojim konkurencijama, bar kada je plasman na listama u pitanju. Novak je bio favorit i to je itekako opravdao, a Jelena je još jednom pokazala svoje loše lice, kada igra protiv igračica iz Top 10, a koje igraju na svom nivou.

Koliko je Novak bio ubedljiv, toliko je Jelena bila loša. Novak je savladao Portugalca Souzu, prepustivši mu samo četiri gema, 6-0 6-2 6-2, dok je Na Li bila bolja od Jelene sa 6-3 -6-0.

Za razliku od meča drugog kola protiv Bekera,  Novak Đoković je u meč protiv Souze, ušao maksimalno fokusiran i spreman da protivniku ne dozvoli bilo kakvu nadu i pomisao da može da napravi još jedno iznenađenje na turniru.

Teško da se Portugalac nadao pobedi, ali nije pokazivao previše straha, tako da nije bilo takvog Novakovg pristupa, meč je mogao da bude mnogo teži za srpskog tenisera. Ovako, Novak je dobio sva tri neizvesna gema na protivnikov servis, svoje je sigurno osvajao, tako da je Souza nije upisao na semafor na kraju prvog seta.

To što mu nije polazilo za rukom u prvom setu, Portugalcu jeste u drugom gemu drugog seta. Još jedan neizvestan gem na svoj servis, ovoga puta je uspeo da dobije, ali to mu nije pomoglo da ozbiljnije zapreti Novaku. Već u sledećem Novak pravi brejk, na koji dodaje još jedan u poslednjem gemu seta.

Treći set je podsećao na prvi i završio bi se isto, da nije bilo malog opuštanja i gubitka servisa, posle ubedljivog vođstva od 5-0. Sve u svemu, najbolja Novakova partija do sada, dobra igra u dosta jakom tempu uz nešto veći broj grešaka nego do sada.

Novak ni u sledećem meču, ne bi trebalo da ima težak poao, jer će mu protivnik biti Marsel Granoljers, koji je opet igrao pet setova.

Sa druge strane, Jelena kao da je izgubila meč pre nego što je izašla na teren. Meč gotovo da nije  ni počeo a već je bilo 0-3. Tada su usledila dva gema u kojima je Jelena pokazala da može bolje, ali tu je i stala.

Na njenu nesreću,  Li je odigrala sjajan meč, kako je sama izjavila, jedan od najboljih u karijeri, tako da su Jelenine šanse za povratak u drugom setu bile minimalne. Otuda i nula u tom delu igre  ispred njenog imena i raspršene nade  da može nešto više na ovom turniru.

Li će se u narednom kolu sastati sa Jekaterinom Makarovom, koja je iznenadila Radvanjsku u dva seta, 6-4 6-4.