U ženskom finalu Radvanjska – Peneta

peneta 2014U svojoj 33. godini Italijanka Flavija Peneta proživljava drugu mladost. Pobedom nad prvim nosiocem turnira Na Li 7-6 (5), 6-3 ostvarila je svoj najveći uspeh u pojedinačnoj konkurenciji. Nikada se ranije nije plasirala u finale ovako jakog turnira kao što je Indijan Vels. Peneta se istovremeno i revanširala Li za nedavni poraz u četvrtfinalu Australijan Opena (6-2, 6-2).

“Iznenađena sam. Da mi je početkom turnira neko rekao da ću igrati u finalu, ne bih se baš složila. Jako sam srećna i zadovoljna svojom igrom. Večeras smo igrale jako dobro. U Australiji nisam imala nikakvih šansi,ali večeras sam igrala puno bolje. Borila sam se i dala sve od sebe”, izjavila je presrećna Italijanka.

Agnješka Radvanjska takođe se revanširala svojoj suparnici za nedavni poraz. U polufinalu Dohe Simona Halep svladala je Poljakinju 7-5, 6-2, ali u Indijan Velsu Radvanjska je slavila sa 6-3, 6-4. Prvi je set Radvanjska osvojila glatko, a u drugom je nadoknadila zaostatak od 3-1.

“Znala sam kako igra, ima sjajne rezultate poslednjih nekoliko meseci. Vraća puno lopti i igra jako duboko. Danas sam nastojala da budem agresivna od početka i da izlazim na mrežu u svakoj prilici. Imala sam sreće. Servirala sam bolje nego u prethodnim mečevima, to je pomoglo”, smatra Radvanjska.

U međusobnim dvobojima Radvanjska protiv Penete vodi 4-2, ali Italijanka je pre nekoliko nedelja u Dubaiju slavila 6-4, 6-1. Sastale su se jednom i u Indijan Velsu. Bilo je to 2012. kada je Poljakinja bila bolja 6-4, 6-2.