U ponedeljak Jelena i Bojana

Margaret Kort arena je prvog dana Australian opena predviđena za srspke teniserke. Bojana Jovanovski će praktično otvoriti takmičenje na MCA, jer će njem meč  protiv Kejsi Delakva ići kao prvi, u 01h po našem vremenu. Dnevni program zatvoriće Jelena Janković, koja je za protivnicu dobila Loru Robson, veliku nadu Britanskog tenisa. Meč će se igrati kao četvrti.

Zanimljivo  da je Robson bila prva protivnica Jeleni i na Vimbldonu 2010. godine, kada je Jelena pobedila u dva seta, ali je tada Robson imala samo 16 godina. Lora 21. januara puni 18 godina a do glavnog žreba došla je kroz kvalifikacije, pobedama nad Udin, Floris i Savčuk, sve u po dva seta. Moglo je i lakše, jer je Robson veoma talentovana teniserka i nikada se ne zna kada može da eksplodira i nadahnuta odigra na nekom višem nivou.

Bojana je igrala protiv Delakva dva puta i oba puta glatko dobila. Pre dve godine na Vimbldonu i ove godine u Brizbejnu. Deluje da je pobeda realna opcija, ako ništa drugo onda da Bojana sačuva svoje mesto u sto najboljih. Ako izgubi, ispada, na listi koja prva bude izašla posle AO.

Program na Rod Lejver areni otvaraju Azarenka i još jedna Britanka, Heder Votson, da bio onda usledio derbi prvog kola, meč Verdasko – Tomić. U večernjem protgramu će ići Federer i Kudrjacev, a za njim Karolina Voznjaki i Rodionova. Prvog dana na teren će i Rafael Nadal, koji će igrati 4. na Hajsens areni. Ima tu još dosta potencijalno interesantnih mečeva, jer će na teren cela prva polovina ženskog i drug muškog žreba. Možda treba obratiti posebnu pažnju kako će proći mlada Barti protiv Tatšvili, zatim Kristina Mekhejl protiv Safarove a treba svakako pogledati mečeve između Nieminena i Nalbandijana, Fiša i milera i eventualno Radvanske i Mate-Sends.

Inače kvalifikacije su završene. Oba tenisera koji su izbacili Lajovića i Ćirića, Viola i Kudla, našli su se u glavnom žrebu uz Lepčenko, naravno. Kudla će već prvog dana na teren protiv Tomija Hasa, dok će Lepčenko kao prva na teren broj 3, protiv Daniele Hantuhove. Viola će igrati u utorak protiv Hiralda, gde će sa Kolumbijcem odlučivati ko će u drugom kolu igrati sa Novakom Đokovićem.