U nedelju dva srpska finala!!!!

Srpski teniseri i teniserke nastavljaju sa odličnim izdanjima na fjučers turnirima.

DOROTEJA, MILJAN, DANILO, IVANA
Nakon što su Danilo Petrović i Miljan Zekić odigrali jedno finale prošle nedelje, već ove našli su se ponovo u finalu i to opet u sred Beograda, na ITF turniru 10k kategorije. 
Prošle nedelje bolji je bio Zekić, međutim ove nedelje je imao dosta problema i sve mečeve dobio u tri seta, dok je Petrović sve osim prvog meča na turniru dobijao prilično dominantno.
Danilo je postavljen za prvog, a Miljan za drugog nosioca.

Nekih 200 kilometara južnije devojke igraju turnir iste kategorije, u Nišu. Bez izgubljenog seta, dominantnim pobedama, Doroteja Erić, prvi i Ivana Jorović, sedmi nosilac, zakazale su prvo srpsko finale još od finala Jovane Jakšić i Natalije Kostić pre dve godine.

Ivana  je u polufinalu bila bolja od 8. nositeljke Line Đorčeske iz Makedonije 6-3 6-0 a Doroteja od Borislave Botušareve 6-1 6-2.
Titula je možda podjednako važna obema. Doroteji je ovo povratnička sezona, nakon povrede. Uspela je da popravi plasman za 400 mesta u prvoj polovini godine i sada je na pragu ulaska u top 350, te joj ovakvi turniri mogu značiti samo u smislu sticanja samopuzdanja, a bodovno, u suštini samo ako uzme titulu. Takođe, do sada je osvojila samo jednu titulu iz pet finala.
Sa druge strane, Ivana je tek pre godinu dana zaplovila u profesionalne vode, i to baš na ovom turniru, kada je igrala polufinale. Tako da je njoj svaki poen bitan, jer je u ovom početnom stadijumu karijere može odvesti na desetine mesta napred na listi. A s obzirom da je branila polufinale, tek sada je praktično dobila poene i ušla među 700 najboljih na svetu.

Sve u svemu, srpski navijači neće biti razočarani koji god pobednici na ovim turnirima budu bili!