Turbo Viktor

U jednom od svojih najboljih izdanja ove godine, Viktor Troicki je iskoristio svoje šanse, bio siguran i lagano pobedio Lejtona Hjuita sa 6-2 6-0!

Teško da je neko očekivao ovakvu pobedu. Hjuit je bio u odličnoj formi, odigrao je sjajna dva seta protiv Novaka u Londonu, ali se izgleda malo umorio. Sa druge strane Troicki je bio siguran u odbrani, sjajno se kretao, bio strpljiv i odlično servirao. Bekend je ponovo bio sjajan, pogotovo paralela ali se Viktor odlično snalazio u situacijama kada su on ili protivnik ili zajedno bili na mreži.

Rezultat je ubedljiv ali i realan. Hjuit je imao šanse na 4-2 za Viktora u prvom i na samom početku drugog seta, ali je Viktor sjajno odigrao oba poena i tako je sprečio protivnika da se vrati u meč.

Lepa pobeda Viktora i dobra injekcija samopouzdanja pred naredni meč, a pre svega pred Njujork i poslednji GS sezone. U narednom kolu čekaće ga pobednik meča Del Potro – Has. Viktor može rasterećeno u taj meč, pa ako mu se ukaže šansa kao danas, možda ga vidimo i u četvrtfinalu.