Turbo Jelena i srećna Bojana

47 sekundi posle isteka 60 minuta, kako je Kirstea svojim servisom započela meč, navijači Jelene Janković su sa nevericom gledali u konačni rezultat meča između Jelene i Sorane, na skorbordu je stajalo, 6-2 6-1 za srpsku teniserku!

Sat vremena kasnije, posle samo 45 minuta igre i Bojana Jovanovski  se našla u polufinalu turnira u Dalasu, pošto joj je Peng predala meč pri rezultatu 6-4, 1-0 za Bojanu. Da budemo precizniji, Bojana je u tom trenutku imala dve brejk lopte u drugom gemu. U jedinom završenom setu, vodila se ravnopravna borba, a odlučujući trenutak je verovatno bio u devetom gemu, kada je Bojana spasla brejk loptu,

Kako je tokom meča,  lakše osvajala gemove i poene na servis protivnice, Bojana je brzo stigla do tri set lopte u narednom gemu od kojih je drugu iskoristila.

Za razliku od prethodnog kola, ovoga puta je Jelena bila sigurnija. Sorana je izgleda platila za sve Jelenine frustracije, zbog poraza doživljenih u poslednje vreme. Rumunka je stigla samo do jedne brejk lopte, dok je Jelena uspela protivnici da oduzme čak pet puta servis i time je ostavi bez ikakve šanse za ravnopravan meč.

Teško je se setiti, kada je Srbija imala dve predstavnice u polufinalu nekog turnira. Možda se čak to nije dogodilo od AO 2008. godine, kada su Jelena i Ana izgubile od iste protivnice, Marije Šarapove. Jeleni se to dogodilo u polufinalu a do tog polufinala je stigla pobedom, između ostalih i protiv njene protivnice u polufinalu, Kejsi Delakva iz Australije. Jelena je do sada dva puta pobedila Australijanku a treći meč nije ni odigran, jer se Jelena plasirala u jedino ovogodišnje polufinale, kasnije i finale Birmingema, zahvaljujući predaji njene naredne protivnice.

Bojana će imati teži posao, jer će preko puta mreže imati trećeg nosioca i igračicu koja je u Montrealu ispratila Anu sa nulom, Robertu Vinči. Međutim, svaki novi meč je priča za sebe a i Bojana polako počinje da se navikava na završnice turnira iz internešnal serije, tako da se može lako dogoditi, još jedno finale za Bojanu ove godine, kao i za Jelenu i konačno jedno dugo priželjkivano finale između dve srpske teniserke, ali sa drugim akterima. Biće kome je suđeno.