Suspenzija Troickog

Viktor-TroickiSrpski teniser Viktor Troicki definitivno neće moći da pomogne svojim reprezentativnim drugovima u polufinalu Dejvis kupa protiv Kanade, koje se sredinom septembra igra u Beogradu, pošto će pauzirati još najmanje četiri meseca.

Gotovo neverovatno zvuči informacija koju je objavio Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, koji je saopštio da Troicki u svojoj žalbi na odluku o suspenziji uopšte nije tražio odlaganje zabrane nastupa.

“U ovom trenutku Viktor Troicki nije zatražio suspenziju odluke o zabrani nastupa koju trenutno služi. Procedura CAS u ovom slučaju je u toku i očekuje se da će odluka biti doneta za oko četiri meseca” , saopšteno je u Lozani.

Podsetimo, Troicki je suspendovan na 18 meseci zbog odbijanja da uradi antidoping kontrolu na ATP Masters turniru u Monte Karlu. On je izjavio da se ne oseća dobro i da ima strah od igala, zbog čega je kontrolu obavio sutradan, a ne neposredno posle meča.

Ostaje, međutim, nejasno kako je Troicki podneo žalbu, a da u njoj nije tražio momentalni povratak na teren, sve do konačne odluke CAS.

Izvor: Sportska centrala, Nettenis

CAS je u utorak saopštio da će najverovatnije za četiri meseca doneti presudu u slučaju Troickog, koji je suspendovan zbog kršenja pravila o dopingu.

Zajedno sa svojim timom i advokatima doneo sam odluku da ne tražimo zamrzavanje sankcija do kraja razmatranja predmeta od strane TAS i to iz dva razloga.”

“Prvi razlog je što je slučaj veoma složen, uključeni su razni svedoci i sudija mora da preispita sve bez žurbe. To je isuviše važna stvar za moju karijeru. Osećam da sam potpuno nevin i da imam sve argumente da dobijem na Arbitraži. Drugi razlog je što u ovom trenutku ne bih mogao da igram profesionalni tenis na potrebnom nivou. Najviše želim da se ova noćna mora završi što pre, ali ne želim da u ovom trenutku bilo ko žuri”, naveo je Troicki.

CAS je naveo da Troicki nije tražio da njegova suspenzija od 18 meseci bude zamrznuta dok traje procedura u Lozani. Da je to uradio, postojala bi šansa da zaigra na US openu koji počinje sledeće nedelje.

Troicki je kažnjen zbog kršenja procedure o doping kontroli u aprilu u Monte Karlu, a kao obrazloženje naveo je da je bio bolestan.

Za ovakav prekršaj predviđena je dvogodišnja suspenzija, ali je Međunarodna teniska federacija uzela kao olakšavajuću okolnost i objašnjenje Troickog da se plaši igle.

Izvor: B92