Troicki u četvrtfinalu Sidneja

Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sidneju pošto je u 2. kolu savladao Španca Pabla Anduhara sa 2-1, po setovima 4-6, 6-3, 6-3.

Troicki-Sydney-1401111

Duel je počeo brejkom Pabla Anduhara, a onda je teniser iz Španije u prvom delu seta još jednom oduzeo servis Viktoru za velikih i ispostaviće se nedostižnih 4-1. U sledećem gemu Troicki je uspeo da vrati jedan brejk, smanji potom na 3-4, ali je to bilo sve od njega, pa je Španac osvojio prvi set rezultatom 6-4.

Drugi set počeo je bolje za našeg tenisera, koji je napravio brejk u drugom gemu za 2-0, ali je Anduhar odmah uzvratio u trećem i potom izjednačio na 2-2. U nastavku seta Viktor Troicki oduzima servis Špancu za 4-2 i održava stečenu prednost za konačnih 6-3-

U treći period opet bolje kreće Srbin, pravi brejk u trećem gemu, zatim uspeva da potvrdi stečeno i povede sa 3:1. U nastavku seta Pablo Anduhar nije uspeo da se vrati u meč, a Viktor Troicki je novim brejkom u devetom gemu postavio konačnih 6-3 i tako se plasirao u četvrtfinale Sidneja.

Naredni protivnik Troickog biće Italijan Simone Boleli koje je izbacio drugog nosioca turnira, Davida Gofana. Italijan vodi sa 3-1 u pobedama na turnirskim mečevima, ali nisu igrali još od 2009. godine. Prošle godine su igrali jedan meč u Italijanskom šampionatu, gde je Boleli pobedio sa 6-4 7-5.

Sa trenutnim bodovima, Troicki će se od ponedeljka naći na 82. mestu ATP liste, a u slučaju plasmana u polufinale bio bi 76.