TROICKI U FINALU SIDNEJA

Viktor Troicki sutra će se boriti za svoju drugu ATP titulu pošto se jutros plasirao u finale turnira u Sidneju. Srpski teniser je sa 6-2, 6-4 savladao Žila Milera i tako zakazao finale sa Mihailom Kukuškinim koji je bio bolji od Leonarda Majera. Naš teniser se tako plasirao u svoje šesto ATP finale, prvo još od Moskve 2011. Do sada je izgubio četiri finala, a ima i jednu titulu iz Moskve 2010.
B7eufUAIgAA1bl6
Činilo se da će ovo polufinale trajati duže od 64 minuta koliko je igran meč. Ipak, naš teniser je u svakom segmentu nadigrao raspoloženog Luksemburžanina. U prvom setu Viktor je vrlo brzo poveo sa 4-0 i činilo se da će lako uzeti set. Miler se nije predavao, uspeo je da spasi tri set lopte, ali je Viktor iskoristio četvrtu i dobio uvodni set sa 6-2.

U drugom setu videli smo odlične servise sa obe strane, pa sve do 4-4 nije bilo brejka. Onda je Troicki izvršio pritisak na servis Luksemburžanina, dobio je jednu brejk loptu koju je odmah iskoristio i poveo sa 5-4. Sledeći gem Viktor je lagano osvojio i prošao u prvo finale nakon povratka na teren.
sf1-570x457

I u ovom meču Viktor je imao više aseva od protivnika (13 naspram 9). Ubacio je 63% pvog servisa i dobio 82% poena.

Naš teniser vodi sa 3-1 u pobedama, ali je poslednji meč na Australijan openu 2012. u pet setova dobio Kukuškin, jedan od brojnih Rusa koji igraju za Kazahstan.

Troicki će od ponedeljka biti drugi reket Srbije, jer će se naći na 66. mestu ATP rang liste, dva mesta ispred Dušana Lajovića, a ako osvoji titulu biće 54. teniser sveta.