Troicki porazen u osmini finala

Na turniru u američkom Delrej Biču Viktor Troicki porazen je u osmini finala od svog dubl partnera Bernarda Tomića. Australijanac je savladao našeg tenisera posle dva sata igre rezultatom 6-3, 6-7(2), 6-4. Njih sutra očekuje meč polufinala u dublu protiv drugih nosilaca Klasena i Paesa.

Već u prvom gemu meča Viktor je imao dve brejk lopte koje nije iskoristio. Teniseri su potom bili sigurni na servisu, nisu dozvoljavali da se igra razvije. Ipak, u sedmom gemu naš teniser je ponovo imao brejk loptu, koju nazalost ne koristi. Sve neiskorišćene prilike kaznio je Tomić oduzimanjem servisa u osmom gemu za 5-3. Australijanac je potom lako osvojio set sa 6-3 za 36 minuta.

viktor troicki

U drugom delu meča, Troicki konačno uspeva da napravi brejk i stekne prednost od 2-0. Ipak, već u sledećem gemu Australijanac pravi ribrejk i poravnava rezultat na 2-2. Srpski teniser ponovo uspeva da pritisne servis Tomića, što je rezultiralo i novim brejkom za 5-2. Na servisu za set Tomić vraća brejk i uspeva da izjednači na 5-5. Pobednika ovog seta odlučio je taj-brejk koji je dobio Troicki sa ubedljivih 7-2.

Odlučujući treći set bio je najkraći, trajao je samo 30 minuta. Gemovi su se završavali veoma brzo, jer su teniseri bili sigurni na svoj servis. Pošto je Tomić prvi započeo set servisom on je imao i malu rezultatsku prednost. Pri rezultatu 4-5 Troicki je servirao za izjednačenje. Tu je Australijanac izvršio pritisak, došao je do prve meč lopte koju je odmah iskoristio za pobedu od 2-1.