Troicki ponovo pobedio Čilića

Viktor Troicki peti put u karijeri pobedio je Hrvata Marina Čilića. Ovoga puta, Viktor je slavio na ATP turniru u Kvinsu. Ovo je ujedno i druga pobeda nad Čilićem za manje od sedam dana. Zanimljivo je da je ovo bio njihov 10. duel, a da je u prvih pet  slavio hrvatski teniser, a naš u poslednjih pet.
Srpski teniser je slavio sa 6-7, 6-2, 6-3 i tako izborio četvrtfinale gde će se sastati sa Džonom Iznerom koji je pobedio Felisijana Lopeza. Protiv neugodnog Amerikanca Viktor vodi sa 3-2 u pobedama.

Čilić je bolje servirao na početku meča – Viktor je spasao jednu brejk šansu u četvrtom gemu, a uzbuđenja nije bilo sve do poslednjeg gema. Tada je Srbin odličnim servisima neutralisao čak tri set lopte i odveo set u taj brejk. Međutim, tamo se Hrvat bolje snašao i dobio ga sa 10-8. viktorOvako osvojen prvi set kao da je umorio Marina Čilića, a Viktoru dao dodatnu snagu. Naš teniser je odigrao sjajan drugi deo. Počeo je odličnim servisima, zatim je oduzeo servis rivalu iskoristivši prvu brejk priliku, da bi potom potvrdio stečeno za velikih 3-0 na startu. U daljem toku Viktor Troicki je nastavio da fantastično servira, nije dozvolio rivalu ni jednu brejk šansu, a kada je Marin Čilić servirao za ostanak u setu, Srbin je “pritisnuo”, došao do 0-40 i tri vezane set i brejk lopte, ali je osvojio set tek iskoristivši četvrtu za 6-2.

Tada je momentum bio na njegovoj strani – Marin se držao do 3-2, kada je Troicki napravio odlučujući brejk koji je pretvorio u trijumf. Viktor je odlično servirao na ovom meču, zabeležio je čak 16 as udaraca, a procenti su mu bili izuzetno visoki. Meč je završio sa 37 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Čilića bio 29-29.