Troicki k’o Nadal

Bar što se tiče konačnog ishoda u meču sa ćudljivim Čehom, Viktor Troicki je prošao kao Rafael Nadal. Poraz, doduše u prvom kolu i u meču koji se igrao na dva dobijena seta. Viktor je ispustio set prednosti i na kraju izgubio 7-5 3-6 4-6.

Ipak, druga je podloga i vrlo je verovatno da Rosol ne bi stigao ni do seta protiv Rafe. Ali da se manemo Nadala. Rosol nije imao previše uspeha posle senzacionalne londonske pobede. Odmah je izgubio od Kolšrajbera, a prošle nedelje je pobedio Hasea i izgubio od Faua. Kada je Viktor dobio prvi set, izgledalo je da će se Rosolovo posrtanje nastaviti. Doduše, prvi set je bio turbulentan. Viktor je dva puta dolazio do prednosti i gubio je da bi konačan brejk napravio na 5-5.

I onda je došao prekid, zbog kiše. Izgleda da je to više pomoglo Rosolu, stabilizovao je servis i više ga nije izgubio do kraja meča. U samo jednom gemu se susreo sa brejk loptama a Viktor u dva, i u oba je poklekao. Dovoljno za dva izgubljena seta i razočaranje na startu turnira u Hamburgu.