Troicki i Tomić bez finala dubla

Srpski teniser Viktor Troicki i njegov dubl partner Bernard Tomić nisu uspeli da se plasiraju u finale ATP turnira u Delrej Biču u konkurenciji dublova. Srpsko-australjiska kombinacija je u polufinalu poražena od drugih nosilaca Klasena i Paesa sa 6-4, 6-4.

rsz_tomic_and_troicki

Meć je trajao 61 minut, a u prvom setu nije viđeno puno tenisa. Svaki teniser bio je siguran na servisu, sve do sedmog gema kada protivnici prave ključni brejk za prednos od 5-3. Na servisu za set Viktor i Bernard su imali dve brejk lopte da se potpuno vrate u set, ali to nisu iskoristili, pa su Klasen i Paes dobili set sa 6-4. Drugi period meča je obilovao brejkovima na obe strane. U prvih šest gemova viđeno je čak pet brejkova. Drugi nosioci su uspeli tri puta zaredom da oduzmu servis Troickom i Tomiću i steknu prednost od 4-1. Ipak, srpsko-australijska kombinacija vraća jedan brejk i potom smanjuje rezultat na 4-3. Klasenu i Paesu ništa drugo nije ostalo nego da sačuvaju prednost jednog brejka što su i uspeli, iskoristili su treću meč loptu i plasirali se u finale.

Protivnici u finalu biće im najbolji dubl sveta braća Brajan. Oni su u drugom polufinalu sa 2-1 savladali Butorca i Rama. U finalu singla sastaće se Donald Jang i Ivo Karlović.

Troicki se trenutno nalazi na 522. mestu u konkurenciji dublova, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće mu skok od preko 200 mesta jer će se naći oko 318. mesta.