Pobede Viktora i Novaka u Parizu

Danas su na terenu mastersa u Parizu nastupili Viktor Troicki i Novak Đoković i zabeležili ubedljive pobede. Viktor Troicki pobedio je u prvom kolu Amerikanca Džeka Soka sa 6-2, 6-3, dok je Novak Đoković u okviru drugog kola pobedio sa 7-5, 6-3 Tomaza Belučija.Novak DjokovicTroicki je u prvom setu napravio dva brejka i za samo pola sata igre poveo sa 1-0. U drugom setu je srpski teniser gubio 3-2, ali je Amerikanac tada stao, Viktor napravio dva brejka u nizu i posle 68 minuta igre plasirao se u naredno kolo takmičenja. Naredni protivnik biće mu Španac Felisijano Lopez, koji je kao 15. nosilac bio slobodan na startu.

Novak Đoković je bio slobodan u prvom kolu kao prvi nosilac, a u drugom mu je bio suparnik Brazilac kog je porazio u sva četiri dosadašnja susreta. Ta tradicija je nastavljena, iako se Beluči prilično dobro držao. Malo je nedostajalo da prvi set ode u taj-brejk, ali je naš as uspeo u poslednjem momentu da napravi presudni brejk. 

U drugom setu je bilo nešto lakše, a Đoković je ponovo u drugom delu seta uspeo da oduzme servis rivalu, posle čega je rutinski došao do pobede i trećeg kola poslednjeg mastersa u sezoni, na kojem prvi reket sveta brani titulu. Protivnik Đokovića u trećem kolu biće bolji iz susreta u kojem se sastaju Benoa Per i Žil Simon.