Troicki bez polufinala Minhena

troickiViktor Troicki nije uspeo da se plasira u svoje prvo polufinale ove sezone pošto je na turniru u Minhenu (šljaka, serija 250) poražen od Nemca Filipa Kolšrajbera 2:0 (6:4, 7:6).

U prva dva gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis. Potom je Viktor na servis Kolšrajbera imao brejk lopte ali nije uspeo da napravi brejk. Teniseri su opet čuvali sigurno svoje servis gemove sve do osmog gema prvog seta kada Nemac oduzima servis našem teniseru. Troicki je branio set vrlo dobro i stigao do šest brejk lopti u gemu koji je doneo deset izjednačenja i potrajao preko deset minuta, ali je posle šeste  brej lopte dvaput  loše uzvratio servis, a zatim je vrh mreže bacio set-loptu na njegovu stranu.

Drugi set je dosta brzo protekao, nije bilo brejk lopti ni na jednoj strani sve do rezultata 6-5 za Viktora. Na servis Kolšrajbera naš teniser je imao dve set lopte ali nijednu nije iskoristio i ušlo se u taj-brejk.

Taj-brejk otvara Viktor sa dva poena, Kolšrajber je vezao tri poena, uključujući dva mini-brejka, ali je na svoj servis smestio volej u mrežu, pa teniseri strane menjaju na 3-3.

Promena strana ništa dobro nije donela Viktoru koji gubi četiri poena za redom, a samim tim i meč.

Ovaj četvrtfinalni duel trajao je 93 minuta.