Treće kolo za Novaka

Iako je delovalo kao da će Novak svaki čas da prelomi prvi set i onda brzo da privede meč kraju, nešto nije dalo Novaku da sve završi ranije. Nisu u pitanju više sile već odgovor treba tražiti u specifičnim uslovima u kojima se igrao današnji meč. Pobeda je ipak ostvarena, i to sigurno, bez ozbiljnijih problema u zapleta sa 7-6(4) 6-2.

Posle hladnog i kišovitog Toronta, došao je topao i sunčan Sinsinati. Novak, verovatno još pod utiskom završenog posla i titule u Torontu, u meč nije ušao kao teniser gladan da osvoji poene i željan da razbije protivnika. Novak je igrao kao teniser koji je želeo rutinsku pobedu ali je ipak do nje došao sa malo više muke nego što je planirao.

U celom meču, najbolji srpski teniser nije imao problema na servisu. Suvereno je osvajao svoje gemove, uglavnom nije pravio neiznuđene greške niti je imao padove u koncetraciji u tim gemovima. Oni su se po pravili dešavali u trenucima kada je trebalo da napravi brejk. Možda i zbog toga što je očekivao da će, ako duže ostane u poenu ili uz malo jači tempo, Sepi sam napraviti grešku i presuditi u Novakovu korist.

To se nikako nije dešavalo pa je Novak morao da igra taj brejk, iako je imao 6 prilika za brejk od kojih su polovina bile set lopte. Većina tih brejk lopti, proćerdana je zbog Novakovih grešaka, uglavnom iz forhenda. Ipak, taj brejk nije doneo nikakve promene u odnosu snaga pa je Novak bez većih problema došao do seta.

I drugi set je počeo na sličan način. Novak propušta brejk loptu u prvom gemu ali je već u trećem dočekao grešku Sepija kojom je napravio brejk i time prelomio meč. Do kraja je sve bilo rutina i bilo je samo pitanje koliko će puta Novak oduzeti servis protivniku. Uspeo je to još jednom, mada je bilo prilike da se meč završi trećim brejkom.

Novak je tako odradio svoj prvi meč, ušao je u turnir, verovatno polako iz glave izbacio prošlu nedelju i biće spreman za sledećeg protivnika, . To će biti Nikolaj Davidenko koji je iznenada proigrao na ovom turniru i vezao dve pobede. Meč će se igrati u četvrtak.