Treće čelendžer finale za Lasla Đerea

Srpski teniser Laslo Đere danas je igrao svoje treće finale na čelendžer nivou. Na žalost, mladi srpski teniser i dalje ostaje bez trofeja sa turnira ove kategorije.

djere kortina 2016 laslo

U finalu turnira 75k kategorije u Kortini u Italiji, Laslo Đere igrao je protiv brazilskog tenisera Žoaoa Souse. Srpski teniser izgubio je u dva seta, rezultatom 4-6. 6-7 (4).

Laslo je u oba seta bio u zaostatku, pa prelazio u vođstvo, da bi u završnici ipak poklekao.
U prvom setu je gubio 1-3, pa poveo 4-3, ali onda izgubio naredna tri gema za 4-6. Slično se desilo i u drugom setu. Gubio je 1-4, pa poveo 5-4 ali na kraju ipak izgubio u taj brejku.

Bio je ovo drugi susretsa Brazilcem, kojeg je pobedio prošle godine na putu ka svom prvom čelendžer finalu u Prostejovu.

Laslo-Djere-ATP-Challenger-Cortina-2016-foto-Carola-Carera

Srpski teniser je juče u istom danu morao da igra meč četvrtfinala i polufinala, a ceo turnir je odigrao protiv  protiv dosta bolje rangiranih tenisera, te to uliva nadu za naredne turnire.
Tokom sezone šljake već je igrao jedno čelendžer finale. a igrao je i nekoliko četvrtfinala i polufinala, kao i u glavnom žrebu Rolan Garosa i osvojio jedna fjučers. Sve to govori da je srpski teniser na pravom putu da se vrati među 200 najboljih, gde je bio početkom godine, nakon čega je nakon kraćeg pada u formi ”ispao” iz 250 najboljih na ATP listi.

Ovo je ukupno bilo 15. finale za Đerea u karijeri, a treće ove sezone. Z a sada ostaje na 8 osvojenih fjučersa.

Naredni turnir za Lasla je čelendžer iste kategorije u Trnavi. Slovačka.