Treća titula za Kecmanovića ove sezone

Nakon kratkog povratka u juniorsku konkurenciju , gde je zabeležio polufinala singla i dubla na Rolan Garosu, Miomir Kecmanović nastavio je tamo gde je stao u seniorskoj kategoriji.  Mladi srpski teniser došao je do trećeg finala u nizu, i treće titule ove sezone na ITF turnirima 15k kategorije.

Na turniru u Avreu u Belgiji, Miomir je bio postavljen za 2. nosioca. U četvrtfinalu i polufinalu ”osvetio”vse bteniserima od kojih je izgubio na poslednja dva turnira. Prvo je pobedio 6. nosioca Juliana Kanjinu iz Belgije, od koga je izgubio u finalu Antalija, a zanim i 4. nosioca Nikola Kuna iz  Španije, koji ga je eliminisao u polufinalu juniorskog Rolan Garosa.

U finalu, Miomir je bio bolji od 3. nosioca Kristofera Hejmana iz Belgije, rezultatom 6-4 3-6 6-2.

Miomiru je ovo bilo 5. finale u profesionalnoj karijeri, i treća titula. Zahvaljujući tim uspesima od sledeće nedelje naćiće se na oko 360. mestu ATP liste, na kojoj je trenutno 392. S obzirom da Miomir do kraja godine ne prani praktično ništa, njegov cilj da se plasira u top 300 vrlo je ostvariv, pogotovo ako nastavi sa ovakvim rezultatima.

I ove nedelje Miomir igra na ITF turnirima u Belgiji, ovaj put 25k kategorije, u Arlonu.