Treća titula u nizu za Anu Vilček

Trinaestogodišnja srpska teniserka Ana Vilček treću nedelju u nizu postiže odlične rezultate na turnirima u konkurenciji do 16. godina. Nakon što je osvojila prvu titulu u pojedinačnoj i igrala polufinale u konkurenciji parova, nedelju dana kasnije je osvojila i prvu titulu u konkurenciji parova, a igrala polufinale u pojedinačnoj, da bi  i ove nedelje ponovila isti rezultat.

ana-vilcek-fatima-ingrid-amartha-keita-01

Ana je postigla dvostruki uspeh na međunarodnom turniru Marsa Tennis Europe za devojke i mladiće do 16 godina koji se od 26. novembra do 4. decembra 2016. igrao u gradu Marsa na Malti, u okviru Tennis Europe Junior Toura. Turnir se igra na betonu i 3. je kategorije.

U konkurenciji parova, Ana je  osvojila titulu zajedno sa Rumunkom Fatimom Ingrid Amartom Keitom. U finalu su pobedile rumunsko-italijanski par Ana Capat/Giulia Laterza 6-1 6-4.
Ani je to bio treći meč dana, jer je prethodno igrala polufinale i singla i dubla!

Ana je bila postavljena i za 3. nositeljka na turniru u singlu. Ona je u polufinalu a izgubila od 9. nositeljke, Francuskinje Elze Žakemo 6-7 4-6. Na čitavom turniru Ana igra odlično, i pored teškog žreba.

Izvor: Mali Igrači