Traralgon: Dečaci ispali, Ivana prošla

103563Posle uspešnih rezultata koje je Nikola Milojević ostvario proteklih nedelja, kao malo razočarenje došle su vesti sa izuzetno jakog juniorskog turnira u Traralgonu, Australiji.

Naime, oba predstavnika Srbije u muškoj konkurenciji, izgubila su već u prvom kolu. Ako je od Luke Ilića, to bilo možda i očekivano, jer je Kventin Hali bolje plasirani teniser, onda je Laslo Đere, inače treći nosilac, razočarao. Mausli Bredli je tek 66. junior na svetu, a jedino opravdanje za Lasla može biti da je njegov protivnik domaći teniser, koji se svakako bolje snalazi u uslovima kakvi vladaju u Australiji. Meč je rešen u taj brejku trećeg seta, pa je Đere izgubio sa 3-6 6-3 6-7(7).

Sa druge strane u konkurenciji teniserki, Ivana Jorović je lako prošla prvo kolo iako je protiv sebe imala protivnicu sličnu po rangu. Ivana je pobedila Ksiaodi Jou, sa 6-3 6-2 a u narednom kolu će je čekati 10. juniorka na svetu Ana Danilina.

Turnir u Traralgonu je Grade 1 kategorije i na njemu učestvuju čak osmorica iz najboljih deset sa juniorske liste. Kod devojčica je konkurencija za nijansu slabija jer su tu pet od deset najboljih juniorki. Dečaci nastupaju i u dublu, gde je Đere u paru sa Bornom Ćorićem prvi nosilac, dok Ilić igra sa Italijanom Masarom.