Toronto: Conga i Federer za titulu

U finalu ovogodišnjeg izdanja Rodžers kupa u Torontu snage će odmeriti Žo-Vilfrid Conga i Rodžer Federer. Francuz je sa 6-4, 6-3 bio bolji od Grigora Dimitrova, dok je Federer sa 6-3, 6-4 nadigrao Felisijana Lopeza. Finale je na programu večeras od 21:00.

conga zofederer rogerPrvo polufianle odigrali su Conga i Dimitrov,  a Francuz je poazao da je u sjajnoj formi došao u Kanadu. Slavio je u dva seta za sat i 25 minuta igre, a koliko je bio dominantan govori podatak da nije protivniku dopustio nijedan brejk, dok je on sam naprvaio čak tri. Sve u meču svodilo se na Congu, pa je Francuz odlučivao o važnim poenima, dok se Dimitrov mučio da uhvati njegove snažne servise. Francuz je spasio sve četiri brejk lopte, napravio je 7 as udaraca i imao 88% osvojenih poena na prvi servis što je bilo dovoljno da se plasira u prvo finale Mastersa u ovoj sezoni.

U borbi za trofej Conga će se sastati sa starim rivalom, Rodžerom Federerom. Švajcarac je nakon teških mečeva u polufinalu imao jedan lakši. Felisijano Lopez dosta se mučio sa servisom, pa ne čudi što je napravio čak 9 duplih grešaka uz 8 aseva. Federer je pogodio 13 neodbranjenih servisa i napravio je samo jednu duplu grešku. I dok se Španac mučio na servisu, Federer je servirao sjajno, pa Lopez u čelom meču dugom 93 minuta nije imao nijednu priliku da Federeru oduzme servis.

Federer vodi sa 11-4 u međusobnim duelima protiv Conge, ali s ozbirom u kakvoj je formi došao u Toronto Francuz neće biti bez šansi.