Tomić preokrenuo protiv Verdaska

Iako je važio za blagog favorita, Bernar Tomić je bio na ivici da izgubi svoj prvi meč na AO. Gubio je sa 2-0 u setovima, imao protiv sebe i dve brejk lopte, ali je na kraju odigrao zrelije od mnogo iskusnijeg protivnika. Doduše zrelost, smirenost i stabilnost nisu nikada bili atributi sa kojima je Verdasko mogao da se pohvali, tako da je u konačnom zbiru, 4-6 6-7 6-4 6-2 7-5 za Tomića.

Noćas su favoriti redom gubili po set, ali su ipak uspevali da dođu do pobede. Svi osim Flavije Penete, koja je izgubila od Bračikove, sećamo je se, igrala je nedavno protiv Jelene. Dakle, Berdih, Almagro i Del Potro izgubili su po set, i to prvi osim Tomaša koji je izgubio drugi, ali su ipak opravdali uloge favorita. Najviše drame bilo je u meču između Betani Matek i Agnješke Radvanske. Povela je Amerikanka sa 5-1 a onda je jedva uspela da dođe do taj brejka. I tu je ubedljivo gubila ali je nekako iščačkala 12-10 i čak napravila brejk u drugom. Ipak, kvalitet Radvanske, i problemi sa povredom, sprečili su veće iznenađenje.

Varvara Lepčenko, bila je na dobrom putu da iznenadi Hantuhovu. Igračica koja je izbacila Krunić iz kvalifikacija, imala je set prednosti protiv Danijele ali više nije mogla. U manje očekivane rezultate spadaju i poraz Montanjesa od Ribe, Halep od Ormačee, Davidenka od Ćipole, Haneskua od Kamkea, pa i Melcera od Karlovića.