Tokio: Bojana opet u tri seta

Mnogo problema, jurnjava za setom zaostatka i na kraju spašavanje žive glave u poslednjem gemu pred taj brejk, ali ipak pobeda za Bojanu Jovanovski , protiv nedavne protivnice iz finala Bakua, Džulije Koen, 2-6 6-0 7-6(3).

U Bakuu je sve prošlo glatko, Bojanina protivnica je uzela samo četiri gema, ali danas je samo drugi set ličio na to Bojanino izdanje. Još jednom je Bojana loše počela meč i za samo 38 minuta izgubla prvi set. Drugi je trajao nešto duže, iako su se igrala dva gema manje, pre svega zbog četvrtog gema, koji je bio presudan, jer je Bojana tada stekla dva brejka viška i izbegla opasnost, da eventualno zbog jedno slabog servis gema, sve se vrati u ravnotežu.

Treći set je doneo neočekivano sigurnu igru za teniserke koje su bile na serevisu, mada je Bojana počinjala pred kraj meča da posustaje. Problemi su počeli u devetom gemu, ali se Bojana tada izvukla bez brejka, što joj nije pošlo za rukom u 11. I kada je izgledalo da su kola definitivno otišla nizbrdo, Bojana pronalazi način da se ostane u meču, pravi brejk, a u taj brejku od 3-2 prepušta protivnici samo jedan poen i tako rešava meč u svoju korist.

U drugom i poslednjem kolu kvalifikacija, Bojana će igrati sa Španjolkom rođenoj u Venecueli, Garbine Murguruzom. Murguruza još nema 19. godina,  a u prvom kolu je pobedlila Delakvu iz Australije, takođe u tri seta. Inače, Murguruza je ove godinen skrenula pažnju na sebe nastupima u Mjajamiju i na 100k čelindžeru u Bukureštu. U Majamiju je na svom putu do 4. kola savladala Moritu, Zvonarevu i Penetu, da bi je zaustavila Agnješka Radvanska, dok je u Bukureštu izgubila u finalu od Tore Flor, ali je do finala izbacila Korne i Begu. Bojana i Garbine se do sada nisu sastajale.