Titule za Milanu i Danila!

Prošle nedelje na turnrima 10k kategoriji u Srbiji, zabeleženi su odlični plasmani  domaćih predstavnika.

Na terenima Teniske Akademije Živković u Nišu održan je prvi ženski fjučers u Srbiji za 2015. godinu.
Najuspešnija predstavnica Srbije na ovom turniru bila je Milana Spremo koja ga je i osvojila!

Pobedom u finalu  sa 6-2, 6-4 protiv 3. nositeljke, Šantal Škamlove iz Slovačke, Milana je  došla do svoje treće profesionalne titule u karijeri iz sedam odigranih finala. Prethodne dve titule osvojila je u San Severu (Italija, 2010. godine) i u Brčkom (BIH, 2013. godine).

Na putu do finala Milana je bila bolja od Dejane Radanović u polufinalu.
Takođe, plasmanom u drugo kolo pobedom nad Dunjom Stamenković, nakon prebrođenih kvalifikacija, svoj prvi bod za WTA listu osvojila je 15-ogodišnja Jovana Vuković, na svom debiju na ITF seniorskom turu.

Spremo je zbog problema sa povredom pokvarila svoj plasman na WTA listi i ispala je iz forme koja je pre tri godine dovela na 393. mesto, te se trenutno nalazi na 856. mestu, a bodovi osvojeni na turniru u Nišu popraviće joj plasman na WTA listi i biće oko 690. mesta.

Na teniskom fjučers turniru “Valjevo open 2015” koji se igrao na terenima TK Slajs (Slice), pobednik je Nico Matić iz Nemačke, koji je sa 6-4, 6-4 u finalu savladao srpskog igrača Danila Petrovića

Ovo je bilo 12. finale u singl konkurenciji za Danila, a do sada je osvojio tri titule. Bodovi osvojeni na ovom turniru vratiće ga među najboljih 500 tenisera sveta.

Prvo mesto u konkurenciji dublova osvojili su Danilo Petrović i Libor Salaba iz Češke, koji su u finalu savladali švajcarsko-australijsku kombinaciju Belije/Vukić sa 7-6(7), 6-4.
Ovo je bilo 19. finale u dubl konkurenciji za Danila, a ukupno 8. titula u karijeri.