Titule za Kuznjecova, Gofana i Himeno-Travera

   Domaći teniser Andrej Kuznjecov osvojio je treći uzastopni čelindžer pošto je u finalu Ljermontova savladao Uzbekistanca Dustova sa 6:7, 6:2, 6:2. Meč je trajao 2 h i 3 minuta. Prošle nedelje Rus je osvojio čelindžer u Trnavi, a ovom pobedom popeće se na 72 mesto ATP liste. Inače, Dustov je u polufinalu pobedio Borisa Pašanskog.

Mlada nada belgijskog tenisa, David Gofan osvojio je drugi čelindžer ove sezone pošto je u finalu Orleansa bio bolji od sunarodnika Rubena Bemelmansa (125 na ATP listi) sa 6:4, 3:6, 6:3 posle 126 minuta igre. Gofan je osvojio vrlo jak čelindžer, pošto je on kao 55 na svetu bio drugi nosilac.  Ovom pobedom on će popraviti plasman i od ponedeljka će biti 48 na svetu.

Na čelindžeru u Madridu najbolji je bio domaći teniser Daniel Himeno-Traver koji je savladao 263 tenisera na svetu, Nemca Strufa sa 6:4, 6:2 za 94 minuta igre. Španac je opravdao ulogu favorita i došao do drugog čelindžera ove sezone, prethodno je najbolji bio u Sevilji. Himeno-Travera očekuje skok na 67 mesto ATP liste.