Titule u dublu za Jankovića i Jandrića

Srpski teniseri Miki Janković i Darko Jandrić  imali  su uspešnu nedelju u konkurenciji parova. Oba tenisera došli su do titula na fjučers turnirima 10k kategorije u Heraklionu i Antaliji.

Srpski teniser Miki Janković i Nerman Fatić iz Bosne i Hercegovine pobednici su turnira u Grčkoj (Heraklion, $10.000) u konkurenciji dublova. Oni su u finalu sa 6-3, 3-6, 10-4 bili bolji od Filipa Doležela i Vaclava Šafraneka iz Češke.

Ovo je bilo deveto finale za Jankovića, a treća titula u karijeri. Prethodne dve titule osvojio je na turnirima u Grčkoj (Heraklion, 2013. godine) i Srbiji (Beograd, 2014. godine). Za Jankovića i Fatića je ovo bilo drugo zajedničko finale, a prethodno su igrali u Somboru (jul, 2015. godine) gde su poraženi od braće Šabanov iz Hrvatske sa 6-4, 6-0.

Janković se trenutno nalazi na 800. mestu ATP liste najboljih dubl igrača sveta, a sa bodovima koje je osvojio na ovom turniru biće oko 690. mesta, što će mu biti renking karijere.

Naredni turnir na kome će Miki učestvovati biće fjučers na Kipru od 16. novembra.

Srpski teniser Darko Jandrić i Aleksandar Bublik iz Rusije pobednici su turnira u Turskoj (Antalija, $10.000) u konkurenciji dublova. Oni su u finalu sa 3-6, 6-4, 10-8 bili bolji od domaćih tenisera, Tune Altune i Džema Ilkela.

Ovo je bilo šesto finale za Jandrića, a druga titula u karijeri. Prethodnu titulu osvojio je prošle godine na turniru u Beogradu, u paru sa Mikijem Jankovićem. Trenutno se nalazi 619. mestu ATP liste u dubl konkurenciji, a sa bodovima koje je osvojio na ovom turniru biće oko 527. mesta (najbolji plasman 519. mesto).

Jandrić će i naredne nedelje igrati u Turskoj (Antalija, $10.000). U singlu će do glavnog žreba morati da prođe kroz kvalifikacije, dok će u dublu igrati u paru sa Tomislavom Brkićem iz Bosne i Hercegovine.