Titula za sjajnog Lajovića!

DUSAN LAJOVICDušan Lajović je u finalu čelendžera u Kaltaniseti, pobedio Robina Hasea 7-6(4) 6-3 i tako ostvario najveći uspeh u karijeri. Najveću titulu i rekordan plasman na ATP listi, negde oko 125. mesta iduće nedelje!

Turnir u Kaltaniseti se igrao za nagradni fond od 85.000 evra i bio je jakog sastava, a Dušanov protivnik u finalu je bio treći nosilac i trenutno 66. teniser na ATP listi. Lajović je loše ušao u meč, ali to je bio jedini slabiji period u pobednikovoj igri.

Hase je na startu napravio brejk koji je držao do 4-3, kada se tok meča okreće u Dušanovu korist. Lajović vraća brejk, sigurno igra taj brejk i dolazi do prvog seta. U drugom još sigurniji Lajović. Na 1-1 pravi prvi brejk a brejkom i završava meč.

Zanimljivo je da su obojica tenisera imali jako loš procenat prvog servisa, gde je Lajović bio čak ispod 50%, dok njegov protivnik nešto malo iznad. Ipak, Lajović je u igri bio sigurniji, dozvolio je samo dve brejk lopte protivniku i to obe u prvoj polovini prvog seta.

Hase ipak nije najbolje rangirani teniser kojeg je Lajović pobedio. To je bio Denis Istomin od koga je Lajović bio bolji u kvalifikacijama za turnir u Moskvi 2011. godine. Ovom pobedom i titulom, Lajović se našao na oko 100 poena od ulaska u Top 100 a bliži tom cilju Dušan može biti posle turnira u  Frnacuskom gradu Bloa, za čije osvajanje se dobija 80 poena, a na kojem nastupa od ponedeljka.