Titula za Petrovića u Beogradu

Danilo Petrović,  Beograd 2014 Na teniskim terenima sportskog kluba Olimp održalo se finale Mozzart Fjučers turnira na kojem je pobedio Danilo Petrović rezultatom 6:4, 6:3 protiv slovačkog tenisera Adrijana Partla. Ovaj medjunarodni turnir održao se  po osmi put u našoj zemlji i sportskoj javnosti je poznat pre svega po visokom takmičarskom kvalitetu.  Finale je otvoreno šaljivim nastupom Inspektora Blaže i Marine Kotevski koji je nasmejao sve prisutne.

  

”Kao i uvek i ovaj meč je bilo neizvestan do samog kraja. Mnogo mi znači što sam imao priliku da igram na Mozzart Fjučersu jer meni, kao i mojim saigračima, igra na domaćem terenu je od višestruke koristi. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na profesionalno organoovanom turniru,” Izjavio je Danilo Petrović, mlada nada našeg tenisa nakon meča.

Danilo Petrović (22) je mladi srpski teniser koji je 544. na ATP listi. Važi za veoma talentovanog igrača, jer je bio državni šampion u mlađim kategorijama. Do sada je odigrao sedam finala singla na Fjučers turnirima. U svojoj karijeri ima osvojenu jednu profesionalnu titulu, Fjučers 2012. u Beogradu i dve dubl titule (Fjučers).

Pre dve nedelje nastupao je na finalu Fjučersa u Brčkom gde je izgubio od zemljaka Mikija Jankovica.

 Adrijan Partl (20) je poznati mladi teniser iz Slovačke koji je 588. igrač sveta.

Ima jednu Fjučers titulu osvojenu ove godine u BiH (Doboj 2014.) a ukupno ima osvojenih 6 dubl fjučers titula.

  “Ovo je moja četvrta titula na Mozzart Fjucers –u i već su počeli da me zovu “kralj šljake”. Spreman sam za Vimbldon, pa se nadam da ću dobiti wild card jer ispunjavam sve uslove. Ako dodjem do finala, očekujem da će me tamo čekati legendarni Novak Djokovic – pa kom opanci, kom obojci, “ izjavio je Inspektor Blaža nakon meča.

Danilo i Adrian 2014 Beograd7.juna pocele su kvalifikacije za Mozzart Fjučers 2014. nastupom talentovanih mladih tenisera. Mozzart Open postao je tradicionalni „fjučers“ koji je osmo  leto za redom ugostio mlade profesionalce iz zemlje i inostranstva. Ove godine prijavljeno je više od 350 igrača. U glavnom turniru bilo je 32 igrača, 64 u kvalifikacijama i 16 parova.

 O Fjučers turniru

 „Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri osvajaju prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ilije Bozoljca, Filipa Krajinovića…

Kompanija Mozzart je prepoznala značaj ovog turnira i mogućnost da pruži podršku mladim nadama srpskog i međunarodnog tenisa i tradicionalno, već osmu godinu za redom podržava ovu značajnu sportsku manifestaciju.

Zahvaljujemo na tekstu Milkici Stanković