Titula za Ostojić, Jović izgubila

Kristina OSTOJIĆOd dva finala, koje su igrale srpske juniorke danas, Kristina Ostojić(1995) je dobila svoje u Plovdivu, dok u Mostaru Nikolina Jović(1998, na slici), najmlađa srpska juniorka, nije uspela više od jednog seta protiv godinu i po dana starije Potočnik iz Slovenije.

Ostojić je ubedljivo sa 6-2 6-0, bila bolja od domaće teniserke Zlatanove, koja je u četvrtfinalu pobedila Ivanu Jorović(1997), od ponedeljka najbolju juniorku iz Srbije. Natalija Kostić je formalno još uvek najbolja ali ona odavno više ne igra juniorske turnire. Jorović je za manje od 4 meseca, kako uopšte igra ITF juniorske turnire, ekspresno doletela na plasaman oko 170. mesta a tome je pored dobrog rezultata u singlu, doprinela i titula u dublu, gde je igrala u paru sa Mađaricom Barzo.

Ova titula će i Kristinu Ostojić ubaciti u Top 200, malo iza Jorović i Stojanović. Sa druge strane, turnir u Mostaru je za Jović tek drugi ITF turnir, pa se može očekivati i njen brzi napredak na rang listi. Nikolina je inače iz Banja Luke, ali je ipak odlučila da igra pod zastavom Srbije, inače je članica TK Gemaks. Inače, turnir u Plovdivu je iz G3 kategorije, dok u Mostaru G4.