Dupla kruna za Nataliju, samo dubl za Vojislavu

Natalija Kostić stigla je do sedme titule na ITF turnirima, nakon današnje pobede u finalu turnira u Zaječaru.

Nišlijka je do najvećeg uspeha u sezoni stigla ubedljivom pobedom nad dubl partnerkom sa ovog turnira, Jelizavetom Jančuk. Natalija je sa 6-2, 6-1 bila bolja od Ukrajinke.

Na putu do titule Kostićeva je bila bolja od Dukić, Muminović, Husarić, Polić i danas od Jančuk.

Ne samo da je do titule došla u singlu, već je i u dublu juče sa Jančuk došla do trofeja. One su u finalu sa 6-3, 7-5 savladale par Nankarov/Štefkova.

Ova titula će Nataliju vratiti u top 500, oko 480. mesta, a do kraja meseca nema nijedan bod da brani, da bi na početku septembra imala da brani finale fjučersa u Beogradu iz prošle sezone.

Za sedmu titulu i 12 WTA poena igrala je Vojislava Lukić protiv Valerije Strahove iz Ukrajine. Lukićeva nije bila uspešna u finalu pa je poražena sa 4-6, 1-6. Kako je trenutno bez ranga, ona kroz kvalifikacije mora sebi da obezbedi učešće u glavnim žrebovima na fjučersima. Do sada je sve turnire odigrala u Egiptu, a uz jedno 2. kolo i jedno četvrtfinale, ovo finale joj je najbolji rezultat.

Ovo je Vojislavi treći turnir na kom je stigla do bodova, pa će od onog tamo ponedeljka ponovo imati WTA rang, oko 1000.mesta. 

I Vojislava je stigla ove nedelje do titule, u dubl konkurenciji sa Haine Ogatom. Savladale su Dart/Vilijams 6-4, 6-2.