Titula za Aleksandru Krunić u Maroku!

Nakon odlične igre u pojedinačnoj konkurenciji, a onda i manjeg razočarenja u četvrtfinalu, Aleksandra Krunić ipak je krunisala dobru nedelju u Maroku trijumfom.

Aleks Rabat 2016

U paru sa Ksenijom Knol iz Švajcarske, Aleksandra je došla do svoje druge WTA titule, u konkurenciji parova. To joj je ukupno bilo treće finale, dok je Kseniji, inače Srpkinji poreklom, ovo bilo drugo WTA finale (i to u roku od sve nedelje) i prvi trijumf.

Aleksandra i Ksenija bile su postavljene za četvrte nositeljke Internacional turnira u Rabatu, a u finalu su igrale protiv prvih – Tatjane Marije iz Nemačke i Joane Raluke Olaru iz Rumunije. Rezultat je bio 6-3, 6-0  za Aleksandru i Kseniju. 

Krunićeva i Knol su osvojile prvih pet i poslednjih sedam gemova u meču, dok su jedina tri gema protivnice osvojile u nizu, između ove dve serije srpske i švajcarske teniserke.

Krunićeva je trenutno 91. dubl igračica sveta, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće joj najbolji rang u karijeri –  68. mesto.

Naredne nedelje, Aleksandra nastupa na turniru 100k kategorije u Kanj-Sur-Meru, gde igra i Ivana Jorović. Takođe, srpsko-švajcarski tandem nastupaće i na ovom turniru.