Titula i top 150 za Ivanu Jorović!

Srpska teniserka Ivana Jorović osvojila je devetu ITF titulu u profesionalnoj karijeri. U finalu 50k turnira u Kroasi Baburu, u Francuskoj, savladala je 111. teniserku sveta Paulin Parmentje.

IVANA JOROVIC 2016Meč je trajao tačno 2 sata, a Ivana je slavila u tri seta, rezultatom 6-1, 4-6, 6-4 nad 2. nositeljkom turnira. 

Meč je Ivana počela odlično, osvajala je gemove bez problema, nije se suočila ni sa jednom brejk loptom na svoj servis, a iskoristila dve od tri koje je imala na protivnicin.  Odnos poena govori koliko je bila dominantna – 27:14.
Drugi set je Francuskinja počela bolje, osvojila je dva uvodna gema bez problema, onda spasila ribrejk loptu, a onda opet oduzela servis srpskoj teniserki, kada dolazi u priliku da servira za 5-0. Ivana se tada vraća u meč i onda ona niže naredna četiri gema, usput spasivši brejk loptu na 1-4. Pri rezultatu 4-5, imala je nekoliko gem lopti, koje ne koristi, ali zato Parmentje koristi prvu set loptu, za 6-4.
Treći set je počeo prilično haotično, jer su četiri uvodna gema bili brejkovi. Prva svoj servis čuva francuska teniserka, nakon čega su se stabilizovali servisi obema teniserkama. U devetom gemu trećeg seta, srpska teniserka pravi presudni brejk, a nakon toga bez poteškoća uspeva da odservira za meč.

Ovaj rezultat je tim pre impresivan kada se uzme u obzir povreda desne noge- tokom meča imala vidno ”mumificiranu” desnu butinu, tj potpuno umotanu u zavoje.

Ivana za sada ne zna za poraz u finalima na profesionalnom nivou. Igrala je devet u pojedinačnoj, a jedno u konkurenciji parova. U svakom je izašla kao pobednica. U poslednjih pola godine, Jorovićeva je igrala osam turnira, a rezultati koje je ostvarila (25k ? , 25k-2r, 25k ? 50k ?, AO-K3, 25k-čf, 50k-čf i 50k ?) dovešće  je među 150 najboljih na WTA listi od ponedeljka.