Finale, pa titula za Nikolu Milojevića

Od  novembra meseca do sada, Nikola Milojević igrao je šest turnira. Uspeo je da osvoji pet titula i igrao jedno finale. Ovakav uspeh govori da je srpski teniser pronašao pravu formu i korak po korak se približava ulasku među najboljih 200 (trenutno je 248. na ATP listi).

Nikola Milojevic 2016Protekle dve nedelje, Nikola je igrao dva fjučers turnira u Egiptu (Šarm El Šeik, $10.000). Na oba je bio postavljen za prvog nosica i uspeo da se domogne finala, bez izgubljenog seta

U prvom je, na žalost, bio poražen od strane 8. nosioca Karima Mohameda Mamuna iz Egipta (ATP 482). Domaći teniser slavio je u tri seta, rezultatom 7-6(5), 2-6, 6-4. 
Nedelju dana kasnije, Milojević je u finalu sa 6-2, 6-4 bio bolji od Lorana Rošeta iz Francuske (ATP 535).
 
Ovo je bilo 17. finale za Nikolu, a 9. titula u karijeri. Pet titula osvojio je prošle godine na turnirima u Tunisu, dve je osvojio 2014. godine (Kazahstan, Turska), a prvu titulu je osvojio 2013. godine (Grčka, Maraton).

Naredni turnir Milojević će igrati od 29. februara. Nadamo se da će uskoro sa fjučersa, koje je očigledno “prerastao”, preći na čelendžere.