Tokio: Tipsarević uspešan u singlu, predaja u dublu

Janko Tipsarević je trebalo da dva puta danas izađe na terene u Tokiju. Ipak, nije u dublu ali je izašao i pobedio tamo gde je njemu bilo važnije. Janko se plasirao u četvrtfinale singla, pobedom u dva seta, protiv Marka Kjudinelija, 6-4 6-2.

Iako rezultat to ne pokazuje, bio je to dosta tvrd duel, sa puno dugih i neizvesnih gemova. Janko je brzo stekao prednost i poveo sa 3-1, ali je pre toga igrao jedan maratonski gem na svoj servis, u kojem je bilo dosta izjednačenja. Do kraja seta se uglavnom igralo na servis Švajcarca, ali Janko nije uspeo da stvori veću prednost od jednog, ali sigurnog brejka razlike.

Slično je počeo i drugi set, a problemi za Janka su počeli baš kada je napravio brejk u tom delu igre i poveo sa 2-1. Kreću prve brejk lopte za Kjudinelija, tri uzastopne već u sledećem gemu, koje Janko spašava, a još tri je Marko imao u poslednjem gemu meča, kada je Tipsarević sa dva brejka prednosti servirao za meč.

Sve u svemu, očekivana pobeda, i obezbeđen meč protiv Miloša Raonića, na žalost. Mogao je to da bude i Viktor Troicki, ali je svoj meč Raoniću predao poslče samo tri odigrana i izgubljena gema. Miloš je Jankov dužnik, jer ga je u januaru pobedio u finalu Čenaija, u tri seta i tri taj brejka.

Janko i Pečner su dakle predali svoj meč u dublu, ali je sreća da su to učinili protiv Zimonjića i Berdiha, pa će Srbija pored predstavnika u četvrtfinalu singla, imati i predstavnika u polufinalu dubla.